Det har alltid funnits någonting i mig som ropat efter visuella intryck och uttryck. Ett behov av att förmedla någonting genom att skapa. Jag vill vara delaktig i såväl idéprocessen som produktionen, där mina olika styrkor kan komma till användning.

När jag fann kameran insåg jag att jag kunde skapa bilder med ljus istället för bara med en penna. Med bildspråket blev det helt plötsligt så enkelt och tillgängligt att skapa en känsla och intresset växte sig ännu större.

Utifrån fotografin har intresset för visuell kommunikation ökat och jag vill fortsätta utvecklas inom fler visuella områden. Just nu studerar jag Grafisk design och kommunikation vid Linköpings universitet där jag får lära mig att uttrycka mig på olika sätt. Jag vill efter studierna få kombinera fotografering med illustration, typografi, konceptutveckling och kommunikation. Målet är att väva samman dessa kunskaper och bredda min kompetens för att kunna arbeta som Art director och fotograf. Jag kommer alltid ha ett behov av att visuellt skapa uttryck och på så sätt göra intryck.

Idag har jag en enskild firma som jag drivit i snart två år. Den har gett mig mer erfarenhet inom kundkontakt, leverans, prestera på plats och att leverera på viss tid. Men främst en insikt om att jag är på rätt väg och att jag kan.

Jag vill aldrig sluta utvecklas och inga dörrar är stängda för mig förrän jag provat att gå igenom dem.

// Ebba Lillieström