Ett paraply

Mitt andra bröllop för säsongen hade jag i början av juni. Dagen slutade med stora dramatiska moln över hela himlen och tungt regn. Detta resulterade i väldigt romantiska och dramatiska fotografier som ni kan ser här nedan.

Så vackert med moln, regn och många paraply.

Follow my blog with Bloglovin

// Ebba Lillieström

Copenhagen

Innan studierna drog igång igen efter jul åkte jag och Max till Köpenhamn. Tvungen att passa på medan vardagarna var fria och tågbiljetterna billiga. Vi bodde på Steel house Copenhagen. Litet rum, billigt och fräscht. Kan rekommendera starkt om man bara vill ha sängplats för bra pris. Perfekt för studenter, resande eller med en begränsad budget.

Det finns städer man verkligen njuter av som turist. Sen finns det städer som man verkligen skulle kunna tänka sig att flytta till. Köpenhamn är en sådan stad. Här skulle jag verkligen kunna bo inte bara besöka.

Nyhavn

Palmhuset

// Ebba Lillieström

Milkshake

Skåne.

En semester i skåne. Torsdag till söndag. Sol, bad, regn och fotografi. En bästa vän och balansträning på paddleboard. Dyk ned i havet och simtag mot solnedgången.

Semester i Skåne.

// Ebba Lillieström

En väckt björn

Godmorgon!
Sommar är min favoritsmak, årstid och melodi. Finns inget bättre och jag njuter varje dag. Länge sedan jag satt här och skrev av mig, jag har varit tvungen att prioritera annat. Skolan, min lägenhet, jobb och så vidare. Det känns som att den här extra tiden har jag lagt på att chilla. Exempelvis titta på Netflix. Haha men det kanske var något jag behövde göra.

Förr veckan var jag på Öland med hela familjen. Laddade batterierna med mina nära. Så bjuder på en bild av två syskonbarn. Ska bli bättre på att skriva här samt dela med mig av mina kreativa tankar. Jag saknar det ju.

// Ebba Lillieström

Mitt sovrum

Jag har målat och pysslat. Bytt gardiner, hängt upp tavlor, köpt in mattor och satt upp krokar. Väggen har jag först målat med nordsjös P5 för en matt grund och sedan strykt 1 lager med Jotuns kalkfärg. Kulören heter grå skiffer och är så fin!

Det börjar hända grejer hemma hos mig och jag gillar det skarpt!

/ Ebba

Att dela för att inspirera

Jag förstår inte hur jag kunde vara så duktig på det här för några år sedan. Bara sätta mig ned och skriva som att jag kunde allt och tipsa om allt i världen. Det är så svårt att se sig som intressant för jag vill inte bidra till den värld vi lever i idag. Att hela tiden jämföra sig och tråna efter hur andra lever. Ju mer ytan verkar ouppnåelig desto längre ifrån är man den ytan. Det är en filosofi jag har iallafall.

Däremot vill jag inspirera men till rätt saker. Som att dela kreativitet, att våga drömma och att våga satsa. Jag filar väl fortfarande på vem jag är mer specifikt för mitt bildspråk är väldigt spretigt just nu. Men blogga och tipsa ska jag bli bättre på. Jag vill ju det här så mycket!

/ Ebba

Varumärkescafé

En snöig fredag i januari. Varma mackor med varm dryck serverades och allting var på topp. Vad mer behöver man än vänner samlade på ett varumärkescafé? 

Betalar jag för mackan eller betalar jag för att vistas här på EH och dricka ur deras varumärkeskopp? Tänk på det.

// Ebba Lillieström

Svar på kommentar: Min Utbildning

Kreativitet på akademisk grund

Jag fick en fråga i mitt senaste inlägg angående min utbildning! Så frågan och svaret delar jag här i ett eget inlägg. Hoppas det är ett bra svar Ellen! 🙂

Hej! Jag är så intresserad av programmet du läser. Skulle inte du kunna göra ett inlägg om dina studier och programmet, och hur arbetsmarknaden ser ut efter examen? Vad är dina framtidsplaner?
Kram!!

Svar: Grafisk design och kommunikation är ett kanditatprogram vid Linköpings universitet. Utbildningen innehåller kurser som grafisk design, medieproduktion, bildproduktion, interaktionsdesign, retorik och webbproduktion för att nämna några. Alla kurser finns på lius hemsida. Efter utbildningen kan du arbeta som Art Director, webbdesigner, kommunikatör, grafisk formgivare, marknadsförare, egen företagare och så vidare. Vi kan rikta in oss på management, creative eller production. Så beroende på vad man tycker är kul och är bra på blir en av dessa grenar sin spetskompetens och utbildningen ger oss en bra bas inom alla områden.

GDK har en hemsida HÄR

Förra årets examensdagar finns att kolla på HÄR 

Katalogen från examensdagarna finns HÄR


Jag vet inte exakt vad jag själv vill göra än, men jag tycker webbdesign är kul det lilla vi gjort och så gillar jag att jobba i indesign och skapa olika layouter med färg, form och text. Så vi får se. Sen ligger fotograferingen fortfarande varmt om hjärtat och det kan jag jobba med i min utbildningen. Det har med visuell upplevelse att göra också! Alla har fått jobb efter examen vad jag vet och grafiska profiler, digitala platser och kommunikation är viktigare nu än någonsin så branschen växer. Tekniken utvecklas hela tiden så jobb inom det här området kommer aldrig bli tråkigt för det utvecklas hela tiden med nya trender och nya funktioner!

Tydligare program- och utbildningsplan finns HÄR

Updates

Jag är verkligen dålig på att skriva här men jag glömmer bort min egen hemsida. Tack för att ni påminner om att den existerar och om att jag fotograferar. Jag har två bröllop spikade i sommar och det ska bli så kul! Så glad över alla fina förfrågningar om att fotografera bröllop! Vilken portfolio jag kommer ha sen och vilka fina nya erfarenheter och ögonblick jag kommer få ta del av.

Just nu är min första termin avklarad. Jag har skrivit min immaterialrättstenta och jag tror jag är godkänd. Jag borde vara det iallafall. Nu ska jag lägga ned själ och hjärta i lägenheten och måla om sovrum samt vardagsrum. Det kommer jag visa upp här med fina bilder förhoppningsvis.

Har även problem med min bank just nu. Öppnade ett avanza konto och ett av mina konton jag hade pengar på avslutades så nu är några tusenlappar i ett moln där uppe någonstans och ingen jag pratar med tar mitt problem på allvar. Avanza lyssnade iallafall så nu hoppas jag att min bank snackar med dem så att de tillsammans kan lösa problemet om var mina pengar är och hur jag får tag i dem.

Som ni märker hade jag lite på hjärtat idag. Men jag mår bra. Skönt att studierna börjar rulla igång snart så jag har massa saker på schemat igen. Jag mår bra av att göra saker. Jag har inte fotograferat så värst mycket över jul. Tyvärr.


VSCO

Jag fotograferar ofta med min mobil. Särskilt till vardags. Är ni nyfikna på hur det kan se ut? Då kan ni spana in min VSCO. Här finns det bilder på allt möjligt!Skärmavbild 2018-12-17 kl. 16.19.08 (kopia)

// Ebba Lillieström