Blogg

Svar på kommentar: Min Utbildning

Kreativitet på akademisk grund

Jag fick en fråga i mitt senaste inlägg angående min utbildning! Så frågan och svaret delar jag här i ett eget inlägg. Hoppas det är ett bra svar Ellen! 🙂

Hej! Jag är så intresserad av programmet du läser. Skulle inte du kunna göra ett inlägg om dina studier och programmet, och hur arbetsmarknaden ser ut efter examen? Vad är dina framtidsplaner?
Kram!!

Svar: Grafisk design och kommunikation är ett kanditatprogram vid Linköpings universitet. Utbildningen innehåller kurser som grafisk design, medieproduktion, bildproduktion, interaktionsdesign, retorik och webbproduktion för att nämna några. Alla kurser finns på lius hemsida. Efter utbildningen kan du arbeta som Art Director, webbdesigner, kommunikatör, grafisk formgivare, marknadsförare, egen företagare och så vidare. Vi kan rikta in oss på management, creative eller production. Så beroende på vad man tycker är kul och är bra på blir en av dessa grenar sin spetskompetens och utbildningen ger oss en bra bas inom alla områden.

GDK har en hemsida HÄR

Förra årets examensdagar finns att kolla på HÄR 

Katalogen från examensdagarna finns HÄR


Jag vet inte exakt vad jag själv vill göra än, men jag tycker webbdesign är kul det lilla vi gjort och så gillar jag att jobba i indesign och skapa olika layouter med färg, form och text. Så vi får se. Sen ligger fotograferingen fortfarande varmt om hjärtat och det kan jag jobba med i min utbildningen. Det har med visuell upplevelse att göra också! Alla har fått jobb efter examen vad jag vet och grafiska profiler, digitala platser och kommunikation är viktigare nu än någonsin så branschen växer. Tekniken utvecklas hela tiden så jobb inom det här området kommer aldrig bli tråkigt för det utvecklas hela tiden med nya trender och nya funktioner!

Tydligare program- och utbildningsplan finns HÄR
Publicerad i GDK

Updates

Jag är verkligen dålig på att skriva här men jag glömmer bort min egen hemsida. Tack för att ni påminner om att den existerar och om att jag fotograferar. Jag har två bröllop spikade i sommar och det ska bli så kul! Så glad över alla fina förfrågningar om att fotografera bröllop! Vilken portfolio jag kommer ha sen och vilka fina nya erfarenheter och ögonblick jag kommer få ta del av.

Just nu är min första termin avklarad. Jag har skrivit min immaterialrättstenta och jag tror jag är godkänd. Jag borde vara det iallafall. Nu ska jag lägga ned själ och hjärta i lägenheten och måla om sovrum samt vardagsrum. Det kommer jag visa upp här med fina bilder förhoppningsvis.

Har även problem med min bank just nu. Öppnade ett avanza konto och ett av mina konton jag hade pengar på avslutades så nu är några tusenlappar i ett moln där uppe någonstans och ingen jag pratar med tar mitt problem på allvar. Avanza lyssnade iallafall så nu hoppas jag att min bank snackar med dem så att de tillsammans kan lösa problemet om var mina pengar är och hur jag får tag i dem.

Som ni märker hade jag lite på hjärtat idag. Men jag mår bra. Skönt att studierna börjar rulla igång snart så jag har massa saker på schemat igen. Jag mår bra av att göra saker. Jag har inte fotograferat så värst mycket över jul. Tyvärr.


Ett svartvitt bröllop ska ut på papper

Hej.
Igår satt jag framför photoshop under så gott som hela kvällen. Har fixat och trixat med en födelsedagspresent till min syster. Hon önskar sig två utskrifter från hennes bröllop och det satt jag och redigerade med igår. Bilden blev svartvita, men vit marginal och så trollade jag bort lite tråkigheter i bakgrunden. Bilderna skickades redan imorse så förhoppningsvis blir det bättre än vad jag föreställer mig!

Utskrift2.liten

Utskrift1.liten

// Ebba Lillieström

Utbrott

Idag brast tålamodet. Jag har inte fått ett raseriutbrott på flera år. Ni vet när man var liten och skrek samtidigt som tårarna rann för allt tålamod tagit slut? Så kände jag idag. Skulle skriva ut 200 papper med lagtext om immaterialrätt och ingenting ville samarbeta med mig. Skrivaren slutade fungera. Tonerna missfärgade pappret. Den andra skrivarens sladd låg i ett hav av andra sladdar och tonerna var slut. Det brast och jag bara orkade inte mer. Nu är jag hemma igen och min röst är helt förstörd, men jag är lugn. Man är ju bara människa. Det var skönt att bli sådär riktigt förbannad!

 

Processed with VSCO with oc presetProcessed with VSCO with a9 preset

/ Ebba Lillieström

 

 

 

InDesign

Idag lämnades min designdagbok in. En uppgift om att dela sig av sina tankar kring utbildningen. Jag gjorde ett litet häfte i InDesign med mina tankar, reflektioner och upplevelser. Blev mest nöjd med den här sidan. Den är rörig som tusan, men den var roligast att göra.

Målade mitt köksfönster och balkongdörren så nu ska jag studera tills jag inte klarar av att sitta uppe längre. Ha en fin kväll!

blogg.png

/ Ebba

Publicerad i GDK

Leva utan spegel

Jag är spegellös.
Det bästa med detta ordet är att det första som kommer upp på google är spegellösa kameror – LOVE. Jag har ingen helkroppsspegel än och det kommer jag vara i någon månad till skulle jag tro. Iallafall jag har löst problemet genom att spana in mig i mobilkameran. Så min kära iPhone agerar spegel åt mig just nu här hemma. Jag filmade lite och sedan printade jag filmen. Redigerade printscreen-bilden ovh la på en schysst VSCO effekt och lite extra brus.  Plötsligt satt jag där med balla selfies i äkta vintage känsla.

Processed with VSCO with p5 presetProcessed with VSCO with p5 presetProcessed with VSCO with p5 preset

/ Ebba