Kreativitet på akademisk grund

Jag fick en fråga i mitt senaste inlägg angående min utbildning! Så frågan och svaret delar jag här i ett eget inlägg. Hoppas det är ett bra svar Ellen! 🙂

Hej! Jag är så intresserad av programmet du läser. Skulle inte du kunna göra ett inlägg om dina studier och programmet, och hur arbetsmarknaden ser ut efter examen? Vad är dina framtidsplaner?
Kram!!

Svar: Grafisk design och kommunikation är ett kanditatprogram vid Linköpings universitet. Utbildningen innehåller kurser som grafisk design, medieproduktion, bildproduktion, interaktionsdesign, retorik och webbproduktion för att nämna några. Alla kurser finns på lius hemsida. Efter utbildningen kan du arbeta som Art Director, webbdesigner, kommunikatör, grafisk formgivare, marknadsförare, egen företagare och så vidare. Vi kan rikta in oss på management, creative eller production. Så beroende på vad man tycker är kul och är bra på blir en av dessa grenar sin spetskompetens och utbildningen ger oss en bra bas inom alla områden.

GDK har en hemsida HÄR

Förra årets examensdagar finns att kolla på HÄR 

Katalogen från examensdagarna finns HÄR


Jag vet inte exakt vad jag själv vill göra än, men jag tycker webbdesign är kul det lilla vi gjort och så gillar jag att jobba i indesign och skapa olika layouter med färg, form och text. Så vi får se. Sen ligger fotograferingen fortfarande varmt om hjärtat och det kan jag jobba med i min utbildningen. Det har med visuell upplevelse att göra också! Alla har fått jobb efter examen vad jag vet och grafiska profiler, digitala platser och kommunikation är viktigare nu än någonsin så branschen växer. Tekniken utvecklas hela tiden så jobb inom det här området kommer aldrig bli tråkigt för det utvecklas hela tiden med nya trender och nya funktioner!

Tydligare program- och utbildningsplan finns HÄR

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s